Perşembe, Eylül 4

Fas Mutfağı Şifa Tadı: Masterchef Harira Çorba Tarifi – Son Dakika Girme News

Geleneksel olarak Fas’ta Palma ile servis edilen bu tatmin edici çorba; Kicks, mercimek, et ve baharatlar uyumla hazırlanır. Besleyici ve oldukça aromatik olan Harira, tek başına bir yemeğin yerini alacak kadar zengindir. İşte Lezzetli Harira çorbası tarifi …

Malzeme

200 g küplü sığır eti veya kuzu

1 bardak haşlanmış nohut

1 bardak yeşil mercimek

1 bardak pirinç

2 domates (rendelenmiş)

2 yemek kaşığı domates salçası

1 büyük soğan (ince doğranmış)

3 karanfil sarımsak (ezilmiş)

3 yemek kaşığı un (yollar için)

1 güverte taze corras (ince doğranmış)

1 güverte maydanoz (ince doğranmış)

1 çay kaşığı zerdeçal

1 çay kaşığı tarçın (isteğe bağlı)

1 çay kaşığı karabiber

1 çay kaşığı kimyon

2 yemek kaşığı zeytinyağı

1 limon suyu

Tuz

7-8 su bardağı sıcak su veya et suyu

Yapı

Zeytinyağını büyük bir tencerede ısıtın, eti ekleyin ve kızartın. Sonra doğranmış soğan ve sarımsak ekleyin, pembeye kadar pişirin.

Rendelenmiş domatesleri ve makarnayı ekleyin ve birkaç dakika karıştırın.

Baharatları (zerdeçal, kimyon, karabiber, tarçın) ekleyin ve koku ortaya çıkana kadar kızartın.

Haşlanmış nohut, mercimek ve pirinç ekleyin. Sıcak su veya et suyu ekleyin.

Çorba kaynamaya başladıktan sonra, malzemeler yumuşayana kadar düşük ateşte pişirin.

Unu biraz su ile ayrı bir kapta açın ve yolları hazırlayın, yavaşça ve karanlıkta çorbaya ekleyin, sürekli karıştırın.

Son olarak, ince doğranmış kişniş ve maydanoz ekleyin. Birkaç dakika daha kaynatın.

Limon suyunu ekleyin ve sobadan almadan hemen önce karıştırın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Sponspor Bağlantılar:
Jojobet Jojobet
gaziantep escort gaziantep escort